Τραχανότο με Κοτόπουλο και Σπανάκι

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Ποιος είπε πως ο τραχανάς γίνεται μόνο σούπα; Στο σπίτι μας τον αγαπάμε πολύ, ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός! Και αυτή τη φορά αποφάσισα να τον συνδυάσω με αγαπημένα μου υλικά, όπως το κοτόπουλο και το σπανάκι. Έτσι, έφτιαξα αυτό το χυλωμένο ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ, συνταγή του 20λεπτου, από τις πιο νόστιμες. Τολμήστε το και η γεύση θα σας ανταμείψει!

Υλικά συνταγής:

Για το κοτόπουλο:

  • 1 φιλετο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τον τραχανά:

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. τραχανάς
  • 50 ml λευκό κρασί
  • περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει 1 κύβο κότας
  • 1 φλ.τσ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών και το λάδι και ψήνουμε τις μπουκίτσες σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20′. Οσο ψήνεται το κοτόπουλο, σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσαφίσει. Προσθέτουμε τον τραχανά για 1-2′ και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό. Ανακατεύουμε συνεχώς. Βάζουμε και το σπανάκι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το μοσχοκάρυδο. Συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο ζωμό και όταν το “πιεί” όλο, κλείνουμε με την παρμεζάνα και το τυρί κρέμα. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Μοναδικό!

Tip:

Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο, βλέπουμε αν έχει χυλώσει. Δεν το θέλουμε “νερουλό”, αλλά κρεμώδες.


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς
Επόμενο άρθροΓαλατόπιτα

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα