Τραχανότο με Κοτόπουλο και Σπανάκι

Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από εμάς αρέσουν...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί δημιουργώντας στην...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο από...

Κέικ με Ταχίνι, Μπανάνες και Σοκολάτα

Όταν έχεις παιδιά στο σπίτι, το κέικ το χρειάζεσαι κάθε εβδομάδα. Ναι, ξέρω! Μεταξύ μας, και μόνος σου να είσαι, πάλι το έχεις ανάγκη....

Ποιος είπε πως ο τραχανάς γίνεται μόνο σούπα; Στο σπίτι μας τον αγαπάμε πολύ, ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός! Και αυτή τη φορά αποφάσισα να τον συνδυάσω με αγαπημένα μου υλικά, όπως το κοτόπουλο και το σπανάκι. Έτσι, έφτιαξα αυτό το χυλωμένο ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ, συνταγή του 20λεπτου, από τις πιο νόστιμες. Τολμήστε το και η γεύση θα σας ανταμείψει!

Υλικά:

Για το κοτόπουλο:

  • 1 φιλετο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τον τραχανά:

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. τραχανάς
  • 50 ml λευκό κρασί
  • περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει 1 κύβο κότας
  • 1 φλ.τσ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών και το λάδι και ψήνουμε τις μπουκίτσες σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20′. Οσο ψήνεται το κοτόπουλο, σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσαφίσει. Προσθέτουμε τον τραχανά για 1-2′ και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό. Ανακατεύουμε συνεχώς. Βάζουμε και το σπανάκι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το μοσχοκάρυδο. Συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο ζωμό και όταν το “πιεί” όλο, κλείνουμε με την παρμεζάνα και το τυρί κρέμα. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Μοναδικό!

Tip:

Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο, βλέπουμε αν έχει χυλώσει. Δεν το θέλουμε “νερουλό”, αλλά κρεμώδες.


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς
Επόμενο άρθροΓαλατόπιτα

Αξίζει να δοκιμάσετε

Ανοιχτή Τορτίγια με Λουκάνικο και Αυγά

Είναι πια αργά για πρωινό, αλλά και νωρίς για μεσημεριανό. Γι' αυτό σήμερα έχει την τιμητική του το δεκατιανό! Ναι, ναι brunch! Και τι...

Πίτα με Γύρο Χοιρινό

Στην Ελλάδα το αγαπάμε πολύ το "πιτόγυρο"  και ποιος μπορεί να αντισταθεί σε νόστιμο γύρο με εκλεκτό και προσεκτικά διαλεγμένο κρέας και νόστιμες πιτούλες;Κι...

Γλυκιά Πίτσα με Πραλίνα

Ακόμα και αυτήν την εποχή, η σοκολάτα  έχει την τιμητική της. Γιατί, ναι, είναι πρωταγωνίστρια 365 ημέρες τον χρόνο!Και σήμερα, σας έχω την πιο...

Κρεατόσουπα με Αυγολέμονο

Μια ζεστή σουπίτσα με φρεσκοψημένο ψωμάκι επιβάλλεται αυτές τις μέρες. Δεν συμφωνείτε; Για σήμερα ετοίμασα, λοιπόν, αυτήν την νόστιμη ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ μιας και...

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

Δε νομίζετε πως ήρθε η ώρα να μπούμε σε χριστουγεννιάτικη διάθεση; Και νομίζω πως, ειδικά φέτος, όλοι το έχουμε ανάγκη λίγο περισσότερο!Κι αφού, λοιπόν,...

Παρόμοια Άρθρα