Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Πίτα… Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από εμάς αρέσουν οι πιτούλες; Με τυράκι, με σπανάκι, με κολοκύθα, με όποια γέμιση τραβάει η όρεξή μας! Σήμερα, λοιπόν, θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτήν την όμορφη συνταγή για ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΙΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ που τώρα το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους!

Υλικά:

Για την ζύμη:

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. λευκό κρασί
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80-100 ml χλιαρό νερό (ώστε να έχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια)

Για την γέμιση:

  • 1 τομάτα κομμένη σε κυβάκια (χωρίς το εσωτερικό)
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ.σ. ξύδι μπαλσαμικό
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Για την ζύμη:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και σταδιακά προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας. Θέλουμε να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη στην άκρη σκεπασμένη με πετσέτα για 45’.

Για την γέμιση:

Τηγανίζουμε ή ακόμα καλύτερα ψήνουμε στον φούρνο με ελάχιστο λάδι τα κομμάτια πατάτας και μελιτζάνας μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε την ζύμη σε στρογγυλό φύλλο με πάχος 1 εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε την ζύμη. Προσθέτουμε την γέμιση αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες, τις οποίες γυρίζουμε προς τα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα για 40’.

Έτοιμη και απολαυστική!


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροΚορμός με 3 υλικά
Επόμενο άρθροΛικέρ Λεμόνι

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα