Κανελόπιτα

Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Η εβδομάδα, για να πάει καλά, χρειάζεται το γλυκό της, γι’ αυτό θέλω όποιος αγαπάει την κανέλα να σηκώσει το χέρι του… Αυτή η ΚΑΝΕΛΟΠΙΤΑ, νομίζω, πως θα μας μείνει αξέχαστη και θα την φτιάχνουμε πολύ συχνά στο σπίτι μας, γιατί όλοι απλά ξετρελάθηκαν! 

Υλικά: 

  • 8 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 50 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 μεσαία αβγά
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα:

  • σαντιγί (χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα 330 γρ. κρέμα γάλακτος με 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη και 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας)
  • κανέλα

Εκτέλεση:

Σε μια βουτυρωμένη φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση απλώνουμε το ένα φύλλο μετά το άλλο, αφού πρώτα  πασπαλίσουμε το καθένα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Γυρνάμε τα φύλλα προς τα μέσα, βάζουμε βάρος κλεισμένο σε μεμβράνη (ρύζι ή όσπρια) και ψήνουμε για 15’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160•C στον αέρα κι ακόμα 15’ χωρίς το βάρος.  Αφήνουμε να κρυώσει. Ταυτόχρονα, φτιάχνουμε την γέμιση ξεκινώντας με το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, τα οποία χτυπάμε για 5’ στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 3’. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160•C στον αέρα για 40-45’. Σερβίρουμε, αφού απλώσουμε από πάνω την σαντιγί πασπαλίζοντας με κανέλα!

Μια έκπληξη για τον ουρανίσκο!

Η συνταγή είναι του αγαπημένου @akispetretzikis

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Νάτσος
Επόμενο άρθροΣαλάτα με Μαυρομάτικα Φασόλια

Αξίζει να δοκιμάσετε

Κοτόπουλο με Πατάτες Baby

Φαγητό διαχρονικό, φαγητό που δεν μας παιδεύει, φαγητό που πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Και με μικρά κόλπα μπορεί να γίνει "λουκούμι"....

Σούπα Γιουβαρλάκια

Το ποσό λατρεύω τις σούπες τώρα που αλλάζει ο καιρός δεν λέγεται!  Νομίζω πως με νιώθετε. Και τι καλύτερο από μια ΣΟΥΠΑ...

Γαλατόπιτα

Η γιαγιά την έφτιαχνε συχνά, γιατί ήταν γρήγορο και εύκολο γλυκό. Εντάξει, όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και επειδή της άρεσε πολύ...

Τραχανότο με Κοτόπουλο και Σπανάκι

Ποιος είπε πως ο τραχανάς γίνεται μόνο σούπα; Στο σπίτι μας τον αγαπάμε πολύ, ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός! Και αυτή...

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Παρόμοια Άρθρα