Η εβδομάδα, για να πάει καλά, χρειάζεται το γλυκό της, γι’ αυτό θέλω όποιος αγαπάει την κανέλα να σηκώσει το χέρι του… Αυτή η ΚΑΝΕΛΟΠΙΤΑ, νομίζω, πως θα μας μείνει αξέχαστη και θα την φτιάχνουμε πολύ συχνά στο σπίτι μας, γιατί όλοι απλά ξετρελάθηκαν!
Υλικά:
- 8 φύλλα κρούστας για γλυκά
- 50 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 30 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 μεσαία αβγά
- 2 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα:
- σαντιγί (χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα 330 γρ. κρέμα γάλακτος με 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη και 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας)
- κανέλα
Εκτέλεση:
Σε μια βουτυρωμένη φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση απλώνουμε το ένα φύλλο μετά το άλλο, αφού πρώτα πασπαλίσουμε το καθένα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Γυρνάμε τα φύλλα προς τα μέσα, βάζουμε βάρος κλεισμένο σε μεμβράνη (ρύζι ή όσπρια) και ψήνουμε για 15’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160•C στον αέρα κι ακόμα 15’ χωρίς το βάρος. Αφήνουμε να κρυώσει. Ταυτόχρονα, φτιάχνουμε την γέμιση ξεκινώντας με το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, τα οποία χτυπάμε για 5’ στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 3’. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160•C στον αέρα για 40-45’. Σερβίρουμε, αφού απλώσουμε από πάνω την σαντιγί πασπαλίζοντας με κανέλα!
Μια έκπληξη για τον ουρανίσκο!
Η συνταγή είναι του αγαπημένου @akispetretzikis