Ταλιατέλες με χαλούμι

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Ζυμαρικά. Μια λέξη, πολλά συναισθήματα! Ποιός δεν τα αγαπάει; Στο σπίτι μας πάντως, τα αγαπάμε όλοι και τα τιμάμε κάθε εβδομάδα. Αυτήν την εβδομάδα σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε τις ταλιατέλες ως βάση και το αποτέλεσμα ήταν μο-να-δι-κό… ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ σε 15’ και δεν περιγράφω άλλο!!!

Υλικά:

  • 250 γρ. ταλιατέλες
  • 3 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  • 6 φέτες μπέικον καπνιστό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 5 κ.σ. τριμμένο χαλούμι
  • 1 σκ.σκόρδο
  • 50 ml κρασί λευκό
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις ταλιατέλες στον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και το μπέικον στο βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασάκι και όταν εξατμιστεί και απορροφηθούν όλα σχεδόν τα υγρά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν αρχίσει να δένει, προσθέτουμε και το τριμμένο χαλούμι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στην σάλτσα τις ταλιατέλες μας, αφού τις έχουμε σουρώνει.

Έτοιμο και απολαυστικό!

Tips:

  1. Μπορεί να γίνει και με κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  2. Καλό είναι να μην βάλουμε πολύ αλάτι, γιατί το μπέικον και το χαλούμι είναι αλμυρά! 😁
Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακοί Λουκουμάδες
Επόμενο άρθροΣπιτικά Νάτσος

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα