Βρισκόμαστε στις τελευταίες ημέρες της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής και τι καλύτερο από τα μανιτάρια; Σας προτείνω, λοιπόν, να δοκιμάσετε τη δική μου ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ λίγο πριν το εορταστικό κρεατινό γεύμα της Κυριακής του Πάσχα!
Υλικά:
- 400 γρ. μανιτάρια (προτίμησα ποικιλίες Portobello και Agaricus)
- 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κοφτή κ.σ. ρίγανη
- 2 σκ. σκόρδο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών αραιωμένο σε μισό φλ. νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο. Αφού καραμελώσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια μας και τα σοτάρουμε μέχρι να πιούνε τα υγρά τους. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασάκι. Αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κλείνουμε με τον ζωμό περιμένοντας να πιει το περισσότερο μένοντας σχεδόν με το λαδάκι τους.
Tip:
Μην ξεχάσετε το ψωμί! Βουτήξτε άφοβα ?