Μαμαδίστικο και άκρως γευστικό το σημερινό φαγητό στο τραπέζι μας… Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή μου για ζουμερά ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΈΙΚΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ και δεν θα χάσετε…
Υλικά:
Για τα σουτζουκάκια:
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κ.γλ. κύμινο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκ. σκόρδο τριμμένη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό και πολύ καλά στυμμένο
- αλατοπίπερο
Για την σάλτσα:
- 1 συσκευασία τριμμένη τομάτα
- 1/2 κ.γλ. κύμινο
- 2-3 μπαχάρια
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Για τον πουρέ:
- 1/2 κιλό πατάτες
- 1/2 φλ. ζεστό γάλα
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τα σουτζουκάκια: ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας. Για τη σάλτσα: Σοτάρουμε το σκόρδο στο λαδάκι μας και προσθέτουμε την τομάτα με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια μας. Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά να βράσει για 35-40’. Για τον πουρέ: βράζουμε τις πατάτες και αφού τις σουρώσουμε, τις περνάμε από το μούλτι. Τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, τον κύβο και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη. Κλείνουμε με το πιπεράκι και σερβίρουμε το φαγητό μας!
Νοστιμότατο!