Κέικ με κρέμα λεμονιού και μαρμελάδα κεράσι

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Και μετά από αυτό, νομίζω πως νοστιμότερο κέικ δεν έχω φάει ποτέ ξανά! Ιδανικό για το απογευματινό καφεδάκι, αλλά και για κέρασμα όταν περιμένετε επισκέψεις είναι το ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ!

Υλικά για την κρέμα:

  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 βανίλιες

Υλικά για την μαρμελάδα:

  • 320 γρ. μαρμελάδα κεράσι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κούπα νερό


Υλικά για το κέικ:

  • 420 γρ. φαρίνα
  • 150 ml ξινόγαλο (αριάνι)
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι.

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή, σκεπασμένη με μεμβράνη ώστε να μην κάνει κρουστά.
Σ’ ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά της μαρμελάδας μέχρι να γίνει πηχτή. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα ώσπου να γίνει κρεμώδες το μίγμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τη φαρίνα, την οποία έχουμε κοσκινίσει 2 φορές. Μοιράζουμε το μίγμα σε 2 φόρμες 22/24 εκ. βουτυρωμένες και καλυμμένες στον πάτο με λαδόκολλα. Με ένα κορνέ κάνουμε γραμμές με την κρέμα (την οποία αφρατεύουμε για 1’ στο μίξερ) και στα κενά που μένουν προσθέτουμε με ένα κουτάλι την μαρμελάδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180•C για 30-35’.

Απολαυστικό!

Tips:

  1. Μπορείτε να παραλείψετε το ξύσμα λεμονιού από την κρέμα, αν δεν σας αρέσει και να την αφήσετε με το άρωμα της βανίλιας.
  2. Αντί μαρμελάδα κεράσι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα βύσσινο.
Προηγούμενο άρθροSmoothie Μπανάνας
Επόμενο άρθροΟμελέτα με μπέικον και μανιτάρια

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα