Κέικ με κρέμα λεμονιού και μαρμελάδα κεράσι

Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Και μετά από αυτό, νομίζω πως νοστιμότερο κέικ δεν έχω φάει ποτέ ξανά! Ιδανικό για το απογευματινό καφεδάκι, αλλά και για κέρασμα όταν περιμένετε επισκέψεις είναι το ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ!

Υλικά για την κρέμα:

  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 βανίλιες

Υλικά για την μαρμελάδα:

  • 320 γρ. μαρμελάδα κεράσι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κούπα νερό


Υλικά για το κέικ:

  • 420 γρ. φαρίνα
  • 150 ml ξινόγαλο (αριάνι)
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι.

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή, σκεπασμένη με μεμβράνη ώστε να μην κάνει κρουστά.
Σ’ ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά της μαρμελάδας μέχρι να γίνει πηχτή. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα ώσπου να γίνει κρεμώδες το μίγμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τη φαρίνα, την οποία έχουμε κοσκινίσει 2 φορές. Μοιράζουμε το μίγμα σε 2 φόρμες 22/24 εκ. βουτυρωμένες και καλυμμένες στον πάτο με λαδόκολλα. Με ένα κορνέ κάνουμε γραμμές με την κρέμα (την οποία αφρατεύουμε για 1’ στο μίξερ) και στα κενά που μένουν προσθέτουμε με ένα κουτάλι την μαρμελάδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180•C για 30-35’.

Απολαυστικό!

Tips:

  1. Μπορείτε να παραλείψετε το ξύσμα λεμονιού από την κρέμα, αν δεν σας αρέσει και να την αφήσετε με το άρωμα της βανίλιας.
  2. Αντί μαρμελάδα κεράσι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα βύσσινο.
Προηγούμενο άρθροSmoothie Μπανάνας
Επόμενο άρθροΟμελέτα με μπέικον και μανιτάρια

Αξίζει να δοκιμάσετε

Γαλατόπιτα

Η γιαγιά την έφτιαχνε συχνά, γιατί ήταν γρήγορο και εύκολο γλυκό. Εντάξει, όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και επειδή της άρεσε πολύ...

Τραχανότο με Κοτόπουλο και Σπανάκι

Ποιος είπε πως ο τραχανάς γίνεται μόνο σούπα; Στο σπίτι μας τον αγαπάμε πολύ, ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός! Και αυτή...

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Σοκολατένιο Κέικ με Γλάσο Πραλίνας

Αγαπώ την σοκολάτα από μικρή (όπως σχεδόν όλοι) και το παραδέχομαι ότι είμαι εξαρτημένη από αυτήν. Επίσης, λατρεύω τα κέικ από τα...

Σουτζουκάκια Γιαουρτλού

Ε ναι, βρε παιδιά! Υπάρχουν φορές που θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι απ’ έξω, κάτι που να έχει στυλ «βρώμικου», κάτι για να...

Παρόμοια Άρθρα