0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Αφράτα Χοτ Ντογκ

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Ιδανικά για Σαββατόβραδο με ταινία ή για τον μπουφέ του παιδικού πάρτυ; Εγώ ψηφίζω και τα δύο. Θα τα λατρέψεις!

Υλικά συνταγής:

  • 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris 
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 250 ml χλιαρό νερό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 1 κρόκος για το άλειμμα
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι, ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη για 2-3′.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το ασπράδι και το ελαιόλαδο, ζυμώνουμε με το χέρι και αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια και πλάθουμε το καθένα σε κορδόνι. Το τυλίγουμε γύρω από κάθε λουκάνικο. Βάζουμε όλα τα Hot Dog σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε σκεπασμένα στην άκρη για 30′.

Αλείφουμε με μίγμα κρόκου- νερού και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 35′.

Μόλις κρυώσουν, αποθηκεύουμε σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

Tip:

Σερβίρουμε με κέτσαπ, μουστάρδα ή μαγιονέζα!

Προηγούμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.