Κερασόπιτα, η καλοκαιρινή. Τα κεράσια δίνουν και παίρνουν τέτοια εποχή, οπότε γιατί όχι και σε πίτα;

Υλικά συνταγής:
Για τη σάλτσα κερασιών:
- 12-15 καθαρισμένα κεράσια
- 100 ml νερό
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
Για το κέικ:
- 130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φακ. baking powder

Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα κεράσια. Αφήνουμε να βράσουν για 3-4′ και προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νεράκι. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζουμε το χτύπημα και στο τέλος, ρίχνουμε τις βανίλιες, το αλεύρι και το baking powder ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
Βάζουμε τα 2/3 του μίγματος σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε τα κεράσια και κλείνουμε με το υπόλοιπο 1/3 ρίχνοντας κουταλιές ακανόνιστα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40′.