- Advertisement -
Η πεθερούλα είναι εγγύηση. Και τρομερή μαγείρισσα! Δοκίμασα αυτό το κέικ μέσα στη νηστεία και είναι ονειρεμένο, γι’ αυτό τσίμπησα συνταγή και στη δίνω.

Υλικά συνταγής:
- 450 ml χυμός πορτοκαλιού
- 200 γρ. ζάχαρη
- 225 ml καλαμποκέλαιο
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες
- 1 φαρίνα
- σταγόνες κουβερτούρας ή χοντροκομμένη κουβερτούρα

Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, το ξύσμα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την φαρίνα και την κουβερτούρα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 50′ στους 180°C στον αέρα.