Πατάτες γιαχνί… Ένα φαγάκι θαλπωρής, ζεστασιάς και ό,τι πρέπει για τις κρύες ημέρες που διανύουμε. Α! Και νηστίσιμο, φυσικά.

Υλικά συνταγής (για 4 μερίδες):
- 7 μεσαίου μεγέθους πατάτες κομμένες στα τέσσερα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας πελτές
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 γεμάτη κ.γλ. ζωμός λαχανικών @pellas__delicacies
- φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος

Μέθοδος παρασκευής:
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδι, καρότο και πιπεριά Φλωρίνης και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και βάζουμε τις πατάτες.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και τον ζωμό λαχανικών pellasdelicacies.com, βάζουμε και βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει το φαγάκι μας.
Στα τελευταία δύο λεπτά προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο.
Σερβίρουμε με φέτα και ψωμάκι ολικής!