Τεμπελοτυρόπιτα για τα μάτια σου και μόνο! Πολλές φορές θέλουμε να φτιάξουμε μια πίτα που να μην χρειαστεί να δαπανήσουμε πολύ χρόνο. Ήρθες στην σωστή συνταγή!
![](https://www.faganoula.gr/wp-content/uploads/2023/11/tempelotiropita-1-575x1024.jpg)
Υλικά συνταγής:
- 10 φύλλα κρούστας
- 250 γρ. γιαούρτι
- 250 γρ. φέτα
- 250 γρ. ανθότυρο
- 3 αυγά
- 2 φλ. γάλα
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. αποξηραμένος δυόσμος (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
- σουσάμι
![](https://www.faganoula.gr/wp-content/uploads/2023/11/tempelotiropita-2-575x1024.jpg)
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την φέτα, το ανθότυρο, το γάλα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα συρμα χειρός.
Προσθέτουμε τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και τα μισά φύλλα κρούστας κομμένα ανώμαλα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα ταψί με διάμετρο 35 εκ. βάζουμε τα υπόλοιπα 5 φύλλα πατσαβουριαστά. Περιχύνουμε με το μίγμα του μπολ, ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 1 ώρα.