- Advertisement -
Αυτούς τους πατατοριγανοκεφτέδες θα τους λατρέψεις!
Υλικά συνταγής:
- μισό κιλό πατάτες
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 50 ml γάλα
- 1 αυγό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. gouda τριμμένο
- 4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια
- 50-100 γρ. αλεύρι
- αρκετή ρίγανη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο έξτρα αλεύρι για το πανάρισμα
Μέθοδος παρασκευής:
Βράζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο μούλτι με το βούτυρο και το γάλα. Ουσιαστικά, φτιάχνουμε πουρέ.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον πουρέ, το αυγό, το κρεμμυδάκι,το αλεύρι, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε.
Αναμιγνύουμε το gouda με το ζαμπόν. Πλάθουμε με τη ζύμη μας μπαλάκια, ανοίγουμε και βάζουμε 1-2 κουταλιές. Κλείνουμε, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ή ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα μέχρι να χρυσαφίσουν.
Απολαυστικοί!