- Advertisement -
Ριζότο… Ένα φαγητό απλό και γοητευτικό!
Υλικά συνταγής:
- 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης σε σκόνη
- 80 γρ. βούτυρο
- 3-4 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 60 ml λευκό κρασί
- αλάτι – πιπέρι
- λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
- 10 σταγόνες λάδι τρούφας
*Προμηθεύτηκα το ρύζι, τον κρόκο και το λάδι τρούφας από το @the_greek_grocery
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Βάζουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε σιγά σιγά, κουτάλα-κουτάλα τον ζωμό. Στο τέλος, όταν το ρύζι μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το λάδι τρούφας.
Σερβίρουμε αμέσως!
Tip:
Όσο προσθέτουμε τον ζωμό, ανακατεύουμε συνεχώς!