Γιατί να τρώμε τα λαχανικά μόνο βραστά; Φτιάξ’ τα ψητά και θα αναθεωρήσεις!
Υλικά για ψητά πορτοκαλί παντζάρια:
- 5-6 πορτοκαλί παντζάρια
- λίγο αλάτι
- λίγο ελαιόλαδο
Μέθοδος παρασκευής:
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα παντζάρια. Βάζουμε τις φέτες σε ταψί με λαδόκολλα, αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 20′.
Υλικά για ψητό κουνουπίδι:
- 2 κουνουπίδια
- 1/2 κ.γλ. πάπρικα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
Μέθοδος παρασκευής:
Κόβουμε τα κουνουπίδια σε φέτες.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την τριμμένη μοτσαρέλα) και ανακατεύουμε.
Με ένα πινέλο αλείφουμε τις φέτες και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20′.
Βγάζουμε προσεκτικά το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε λίγη μοτσαρέλα πάνω σε κάθε φέτα και ψήνουμε για ακόμα 10′.