Είναι γλυκάκι διαχρονικό. Είναι γλυκάκι σταθερή αξία. Είναι γλυκάκι «γιαγιαδίστικο» (και σαν τις γιαγιάδες, δεν έχει!). Όλα αυτά είναι η ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ. Και μάλιστα χωρίς αυγό και χωρίς βούτυρο!
Υ.Γ. Η φίνα μαρμελαδίτσα είναι από το αγαπημένο @kazakis_paradosiaka_proionta

Υλικά συνταγής:
- 150 γρ. καλαμποκέλαιο
- 90 γρ. χυμός πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 90 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 3 κ. σ. λικέρ (ό,τι έχετε, εγώ έβαλα λικέρ λεμόνι)
- 450 γρ. φαρίνα
- μαρμελάδα βερίκοκο ή φράουλα @kazakis_paradosiaka_proionta

Μέθοδος παρασκευής:
Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά της βάσης εκτός από την φαρίνα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι. Αφήνουμε το 1/3 της ζύμης στην άκρη και απλώνουμε το υπόλοιπο με το χέρι σε μια ταρτιέρα. Προσθέτουμε την μαρμελάδα και με το 1/3 της ζύμης που κρατήσαμε κάνουμε μπαστουνάκια απ’ άκρη σ’ άκρη οριζόντια και κάθετα ή με κουπάτ δημιουργούμε σχήματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180• C για 30’.
Απ’ έξω τραγανή και μέσα αφράτη!
Tip:
Μπορούμε να την φτιάξουμε και σε περίοδο νηστείας μιας και δεν έχει αυγά, γάλα ή βούτυρο.