- Advertisement -
Έλα να φτιάξουμε μια πολύ εύκολη καλοκαιρινή πίτα, μπουκιά και συχώριο!
Υλικά συνταγής:
- 4 αυγά @avgateneketzi
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. γάλα
- 3 κ.σ. ketchup
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ.φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φακελάκι baking powder
- 3 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
- 4 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 100 γρ. ζαμπόν σε κυβάκια
- 10 τοματίνια κομμένα στα δύο
- 4 κ.σ. φέτα τριμμένη
- 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Μέθοδος παρασκευής:
Χτυπάμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, την ketchup, το αλάτι και το πιπέρι με σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ελιές, τις ντομάτες και το ζαμπόν και στη συνέχεια, βάζουμε και την φέτα.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και βάζουμε τον χυλό. Πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25-30′.