0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Σοκολατένιο Κέικ Ταψιού

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Κέικ ταψιού έχεις φτιάξει; Σου προτείνω (και σου δίνω συνταγή) αυτό το ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΤΑΨΙΟΥ!

Υλικά συνταγής:

  • 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 200 γρ. βούτυρο ζεσταμένο
  • 1 ζαχαρουχο γάλα
  • 3 αυγά @avgateneketzi
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 κ.γλ. μαχλεπι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 150 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 2 βανίλιες
  • 300 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Για την επικάλυψη:

  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος φυτική

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ζαχαρούχο με το βούτυρο. Προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μαχλέπι, τις βανίλιες, το ξύσμα και τον χυμό μαζί με τη σόδα. Προσθέτουμε και το νερό.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας.

Βάζουμε το μίγμα σε αλευροβουτυρώνουμε ταψί (35 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 40′.

Όταν κρυώσει το κέικ, φτιάχνουμε το γλάσο ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Απλώνουμε πάνω από το κέικ και προαιρετικά, γαρνίρουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.