Στην Πελοπόννησο την λέμε “τσουχτή”.
Είναι μια μακαρονάδα τόσο απλή και με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι.
Θα δοκίμαζες ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΑΥΓΟ;
Υλικά συνταγής:
- 250 γρ. λαζάνια @andritsainapasta
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. τριμμένη μυζήθρα
- 2 βιολογικά αυγά @avgateneketzi
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα λαζάνια για 3-4′. Ταυτόχρονα, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα 2/3 της μυζήθρας και μόλις ετοιμαστούν τα λαζάνια, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τηγανίζουμε και τα αυγά μας και σερβίρουμε σε κάθε πιάτο με ένα τηγανητό αυγό και την υπόλοιπη μυζήθρα!