0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Ντολμαδάκια Αυγολέμονο

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Σου στέλνουν αμπελόφυλλα από το χωριό… Και το μυαλό πάει κατευθείαν σε αυτό που ξέρεις από μικρή!
Η γιαγιά Μαρίνα μαζί με την συνυφάδα της, τη θειά-Κική, ήταν μαστόρισσες στο τύλιγμα και το μαγείρεμά τους. Έτσι, έμαθα κι εγώ, παρατηρώντας προσεκτικά, να φτιάχνω ΝΤΟΛΜΑΔΆΚΙΑ ΑΥΓΟΛΈΜΟΝΟ. Ένας από τους καλύτερους μεζέδες παρέα με μια κρύα @methiabeer 

Υλικά συνταγής:

  • 80 αμπελόφυλλα
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/4 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. ρύζι για γεμιστά
  • 50 ml ελαιόλαδο (και λίγο έξτρα για την κατσαρόλα)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά @avgateneketzi (διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • 2 κ.σ.  κορν φλάουρ
  • χυμός από ένα λεμόνι

Μέθοδος παρασκευής:

Αφού πλύνουμε καλά τα αμπελόφυλλα και τα ζεματίσουμε ελάχιστα, φτιάχνουμε την γέμιση αναμιγνύοντας καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης. Αν η ζύμη μας είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νεράκι.

Γεμίζουμε το κάθε αμπελόφυλλο με μια κουταλιά του γλυκού γέμιση και τα βάζουμε κυκλικά γεμίζοντας μιας κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με ένα βαρύ πιάτο και γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν. 

Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40′ – 50′.

Φτιάχνουμε το αυγολέμονο χτυπώντας καλά τα ασπράδια. Προσθέτουμε τους κρόκους και το λεμόνι. Βάζουμε και το κορν φλάουρ και  2 κουτάλες ζωμό από το φαγητό μας. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και αναδεύουμε την κατσαρόλα.

Έτοιμα!

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα