Πολλοί με ρωτήσατε τι σκέφτομαι να μαγειρέψω την Κυριακή των Βαΐων… Έτσι, έτρεξα στα @bazaar_supermarket και αφού εφοδιάστηκα με όλα τα απαραίτητα, σας έχω μια νόστιμη πρόταση! Τραγανά ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΆΤΑ! Κι αυτή η πατατοσαλάτα είναι τόσο νόστιμη, με την λιαστή τομάτα της, με τις ελιές της, με τα όλα της!
Υλικά συνταγής (για 4 μερίδες):
Για τα μπακαλιαράκια:
- 10 μπακαλιαράκια (καθαρισμένα και φιλεταρισμένα)
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- αλάτι
- πιπέρι
Για την πατατοσαλάτα:
- 4 μέτριες πατάτες
- 4 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
- 6-7 λιαστές τομάτες
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- χυμός από ένα λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής:
Για τα μπακαλιαράκια:
Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το αλατοπίπερο. Πανάρουμε τα φιλέτα και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να χρυσαφισουν!
Για την πατατοσαλάτα:
Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε!