Είναι αφράτα, είναι πεντανόστιμα και ταιριάζουν σε κάθε ώρα της ημέρας. Είναι τα λαχταριστά ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ και ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ με ζύμη εύκολη και αφράτη που θα την έτρωγες και σκέτη!
Υλικά συνταγής:
- 300 γρ. γάλα χλιαρό
- 150 γρ. αραβοσιτέλαιο
- 1 φακ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 αυγό
- 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 αυγό και 2 κ.σ. γάλα για το άλειμμα
Για την γέμιση:
- τριμμένη φέτα με πάπρικα ή λουκάνικα Φρανκφούρτης με μουστάρδα- κέτσαπ
Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα βάζοντας τελευταίο το αλεύρι, ζυμώνοντας πια με το χέρι. Η ζύμη μας θα γίνει μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο (πάχους περίπου 1 εκ.) και γεμίζουμε με τυρί ή λουκάνικο. Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια. Αλείφουμε με το μίγμα αυγού- γάλακτος και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20′.
Tip:
Αν θέλετε να πετύχετε το σχήμα που έδωσα, ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr