Σήμερα στην κουζίνα είχα καλή παρέα. Την πεθερούλα μου και τις χυλοπίτες του @genima_gis_pasta. Και εκεί που σκεφτόμασταν τι νόστιμο να φτιάξουμε για μεσημεριανό, μας ήρθε η ιδέα για μαμαδίστικο φαγητό που όλοι αγαπούν! Και οι ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ νομίζω πως είναι ένα απ’ αυτά τα φαγητά!
Υλικά:
Για τα κεφτεδάκια:
- 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 αυγό
- 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο, στυμμένο και τριμμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκ. σκόρδο τριμμένο
- 1 κ.γλ. δυόσμο
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. ανθότυρο τριμμένο
- 1 κ.σ. ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι (για το ελαφρύ τηγάνισμα)
Για την σάλτσα:
- 1 συσκευασία τομάτα στον τρίφτη
- 80 ml κρασί λευκό
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
Για τις χυλοπίτες:
- 500 γρ. χυλοπίτες
- αλάτι
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-1μιση ώρα ώστε να δέσουν οι γεύσεις. Αφού πλάσουμε τα κεφτεδάκια μας, βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι (περίπου 1 ποτηράκι του κρασιού) και τηγανίζουμε για λίγο, ίσα να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον κύβο. Βάζουμε και την τριμμένη τομάτα και αφήνουμε σκεπασμένα με καπάκι να βράσουν για 20’ περίπου. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλατάκι, βράζουμε τις χυλοπίτες. Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια με την σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και… Έτοιμο!
Μαμαδίστικο και απολαυστικό!
Tip:
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φέτα!
Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.
ΑΒ Βασιλόπουλος
E-fresh.gr