«Λεμονάκι μυρωδάτο κι απ’ το περιβόλι αφράτο…»! Από μικρή λατρεύω αυτό το εσπεριδοειδές και όχι άδικα, αφού ταιριάζει τόσο στα αλμυρά όσο και στα γλυκά! Η μυρωδιά του; Μοναδική και αξεπέραστη… Τι θα λέγατε, λοιπόν για μια ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ;
Υλικά:
- 600 ml χυμός λεμονιού
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 200 ml νερό
- φλούδα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, τη φλούδα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει βράση και μόλις λιώσει τελείως η ζάχαρη, ρίχνουμε τον χυμό. Αφήνουμε να βράσει για 2-3’ ακόμα και αποσύρουμε. Αφού κρυώσει, βάζουμε τη λεμονάδα σε γυάλινο μπουκάλι και διατηρούμε στο ψυγείο. Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε, βάζουμε σε ένα ποτήρι τριμμένο πάγο, 1/3 λεμονάδα και 2/3 νερό. Αν θελουμε, προσθέτουμε φύλλα δυόσμου και λίγο τριμμένο τζίντζερ!
Καλή απόλαυση!
Tip:
Το τριμμένο τζίντζερ προσδίδει μια σπιρτάδα στην λεμονάδα και την απογειώνει!