0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Κατσικίσιο μπουτάκι φούρνου

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Χριστός Ανέστη! Μόλις βγηκε, ζεστό ζεστό και με τραγανή πετσούλα, το σωστό, το μελωμένο, το απόλυτο ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ στον φούρνο!

Υλικά:

  • 1 κατσικίσιο μπούτι (περίπου 1-1 1/2 κιλό)
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • δενδρολίβανο
  • 2 κύβοι κότας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 100 γρ. μέλι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το μπουτάκι στο ταψί ανοίγοντας τρυπούλες στις οποίες θα βάλουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο σε κομμάτια. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι με τους κύβους και με αυτό το μίγμα αλείφουμε παντού το μπούτι. Ρίχνουμε το κρασί στο ταψί και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 2,5-3 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, αλείφουμε με το μίγμα μουστάρδας- μελιού- πιπεριού και ψήνουμε για 15-20’ επιπλέον.

Έτοιμο και πεντανόστιμο!

Η συνταγή είναι του αγαπημένου @akis_petretzikis

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα