Μετά τη μεσημεριανή σιέστα, αναζητάμε κάτι γλυκό με τον απογευματινό καφέ… Σας έχω την λύση του 20’ για τον πιο νόστιμο ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟ ΧΑΛΒΑ!
Υλικά:
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 3/4 κούπας ηλιέλαιο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες βραστό νερό
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ηλιέλαιο με το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά έως ότου πάρει ένα πιο χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο. Αφαιρούμε για 1’ και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε με το βραστό νερό και τοποθετούμε πάλι στη φωτιά, αφού την χαμηλώσουμε λίγο. Ανακατεύουμε συνεχώς για 10’ ώσπου να πήξει και κλείνουμε με το ξύσμα και τη βανίλια!
Προτείνω να τον φάτε ζεστό συνοδεύοντάς τον με παγωτό καϊμάκι, καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και μπόλικη κανέλα! (Ο υπόλοιπος μπορεί να μπει σε φόρμα)
ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ! Καλή απόλαυση!