Μετά από μια ακόμα επίσκεψή μου στη Λήμνο, η γαστρονομία της με άφησε ξανά με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αυτήν την φορά μάλιστα, δοκίμασα κάτι τρομερά κουλουράκια κρασιού, τραγανά, που λιώνουν στο στόμα. Τσίμπησα, λοιπόν, τη συνταγή από τη γιαγιά μιας πολύ αγαπημένης φίλης και τη μοιράζομαι.

Υλικά συνταγής:
- 1 βιτάμ
- 200 γρ. ζάχαρη
- 225 ml κόκκινο κρασί (ημίγλυκο)
- 225 ml σπορέλαιο
- 1 φακ. baking powder
- 800-850 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- σουσάμι

Μέθοδος παρασκευής:
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός τη ζάχαρη με το κρασί και το σπορέλαιο.
Προσθέτουμε το βιταμ, το baking και το αλεύρι και ζυμώνουμε με τον γάντζο. Η ζύμη μας θα είναι πολύ μαλακή.
Προσθέτουμε το σουσάμι και ζυμώνουμε με το χέρι. Πλάθουμε τα μπισκοτοκουλουράκια, βγαίνουν γύρω στα 50 και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Προσθέτουμε λίγο ακόμα σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° C για 25′ περίπου.