0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Αεράτη Τάρτα Λεμονιού

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Λεμόνι. Το αγαπημένο μου υλικό. Το αγαπάω από πολύ μικρή. Και ναι, το τρώω και ωμό. Η γεύση και η μυρωδιά του αξεπέραστες! Ένα εσπεριδοειδές γεμάτο βιταμίνες, κατακίτρινο και ικανό να απογειώσει πολλές παρασκευές. Σήμερα έχει την τιμητική του σε αυτή την τάρτα λεμονιού.

Υλικά συνταγής:

Για τη βάση:

  • 250 γρ. τριμμένα μπισκότα τύπου digestive (μπορούμε και ολικής)
  • 3 κ.σ. τριμμένα φουντούκια
  • 1 ασπράδι αυγού
  • ξύσμα λεμονιού
  • 130 γρ. λιωμένη μαργαρίνη (μπορούμε και μειωμένων λιπαρών)

Για την κρέμα:

  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 6 κρόκοι αυγών
  • ξύσμα λεμονιού
  • χυμός 2-3 λεμονιών

Για την μαρέγκα (προαιρετικά):

  • 5 ασπράδια
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη

Μέθοδος παρασκευής:

Βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και απλώνουμε καλά σε μια ταρτιέρα. Βάζουμε στο ψυγείο για 20′.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το ζαχαρούχο γάλα με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα πάνω στη βάση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25′ στον αέρα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια, χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη. Βάζουμε ακανόνιστα την μαρέγκα πάνω στην τάρτα μας και ψήνουμε για 3′ στους 220°C στον αέρα. 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα