- Advertisement -
Είναι τόσο αφράτα και χουχουλιάρικα αυτά τα αλμυρά ρολάκια που θα θες να τα κάνεις ξανά και ξανά!

Υλικά συνταγής:
Για τη ζύμη:
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (το βγάζουμε από το ψυγείο 30-40′ νωρίτερα)
- 100 ml χλιαρό νερό
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 φακ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ξύδι
- 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris
Για τη γέμιση:
- 300 γρ. σπανάκι
- 150 γρ. Φέτα
- 1/3 ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε καλά με το χέρι. Αφήνουμε σκεπασμένη για μισή ώρα.
Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα και γεμίζουμε.
Τυλίγουμε το φύλλο και κόβουμε σε ρολάκια με κλωστή ή μαχαίρι.
Βάζουμε σε ταψί και σκεπάζουμε για ακόμα μισή ωρίτσα. Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 40′.
