Ιδανικά για Σαββατόβραδο με ταινία ή για τον μπουφέ του παιδικού πάρτυ; Εγώ ψηφίζω και τα δύο. Θα τα λατρέψεις!

Υλικά συνταγής:
- 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. @limnosflourstamateris
- 1 φακ. ξηρή μαγιά
- 250 ml χλιαρό νερό
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 πρέζα ζάχαρη
- ½ κ.γλ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 1 κρόκος για το άλειμμα
- σουσάμι για το πασπάλισμα

Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι, ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη για 2-3′.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το ασπράδι και το ελαιόλαδο, ζυμώνουμε με το χέρι και αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια και πλάθουμε το καθένα σε κορδόνι. Το τυλίγουμε γύρω από κάθε λουκάνικο. Βάζουμε όλα τα Hot Dog σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε σκεπασμένα στην άκρη για 30′.
Αλείφουμε με μίγμα κρόκου- νερού και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 35′.
Μόλις κρυώσουν, αποθηκεύουμε σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.
Tip:
Σερβίρουμε με κέτσαπ, μουστάρδα ή μαγιονέζα!
