Ξέρεις πόσο αγαπώ τον ελληνικό καφέ! Θυμάμαι, λοιπόν, από πολύ μικρή ηλικία που η γιαγιά έβαζε δίπλα κάτι συνοδευτικό. Και ξαφνικά, ένα γλυκό κορίτσι, μου μίλησε για τη θεία του και τα παξιμαδάκια που φτιάχνει.

Υλικά συνταγής:
- 5 ποτήρια αλεύρι σκληρό @limnosflourstamateris
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φακ. baking powder
- 2 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ. γαρίφαλο
- 1 κ.γλ. γλυκάνισος (προαιρετικά)
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο ζεστό (όχι καυτό)
- 1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί ή χυμός πορτοκαλιού ζεστά (όχι καυτά)

Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζω όλα τα στέρεα υλικά και προσθέτω τα υγρά. Ζυμώνω και πλάθω δύο μπαστούνια.
Τα βάζω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, χαράσσω ώστε μετά να μπορώ να κόψω τα παξιμάδια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200°C για περίπου 20′ (να πάρουν χρώμα).
Συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμα 10′, αλλά μόνο στην κάτω αντίσταση.
Αφήνω 10′ εκτός φούρνου, σπάω σε κομμάτια και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να γίνουν τραγανά (20-30′).
Αφήνω να κρυώσουν και αποθηκεύω αεροστεγώς.
Tip:
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη ξηρούς καρπούς.