Γιορτές και πρωινά με την οικογένεια πάνε μαζί!

Υλικά συνταγής:
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φακ. ξηρή μαγιά
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη Ζωγράφος
- 100 ml χλιαρό νερό
- 100 ml χλιαρό γάλα
- 1 αυγό
- 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- μαρμελάδα φράουλα/ βερίκοκο Ζωγράφος

Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το νερό, το γάλα και το αυγό. Ζυμώνουμε με το χέρι και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο συνεχίζοντας το ζύμωμα.
Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για 40′ και έπειτα, την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια. Ανοίγουμε το καθένα σε όσο πιο ορθογώνιο σχήμα γίνεται.
Βάζουμε κατά μήκος της μιας άκρης μαρμελάδα, τυλίγουμε σε ρολό αφήνοντας ελεύθερο το κλείσιμο. Χαράσσουμε κάθετα και συνεχίζουμε το τύλιγμα κλείνοντας σε σχήμα κουλουριού.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στη μεσαία θέση του φούρνου στους 180°C για 20′.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη στο σερβίρισμα!
