Πώς να αντισταθείς στα ζυμαρικά, μου λες; Αδύνατο! Κι αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη και με υλικά που έχεις στο σπίτι. Μπορείς να την φτιάξεις με όποιο ζυμαρικό θέλεις, αν και σου προτείνω να γίνει με κάποιο από αυτά που μπορεί να εισχωρήσει η σαλτσούλα.

Υλικά συνταγής:
- 1 συσκευασία ζυμαρικά (πένες, ριγκατόνι)
- 300 γρ. τριμμένη τομάτα
- 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά ή light)
- 1 πρέζα ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε την τομάτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην σάλτσα μαζί με ένα ποτηράκι νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
