0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

0,00 €

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Μια πίτα, μα τι πίτα! Κρεμώδης, απολαυστική και νηστίσιμη… Μια μανιταρόπιτα που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Υλικά συνταγής:

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο @xrisizimi
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 τριμμένα κρεμμύδια
  • 2 ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 600 γρ. χοντροκομμένα λευκά μανιτάρια
  • πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • λίγη λιωμένη μαργαρίνη με ελαιόλαδο

Μέθοδος παρασκευής:

Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι, ανακατεύουμε ξανά και στο τέλος, βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε.

Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη και ελαιόλαδο. Ανοίγουμε τη συσκευασία και βάζουμε το πρώτο φύλλο. Ραντίζουμε με μαργαρίνη- ελαιόλαδο και επαναλαμβάνουμε με άλλα τρία φύλλα. Προσθέτουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα ραντίζοντας με το μίγμα μαργαρίνης- ελαιολάδου.

Κλείνουμε περιμετρικά, χαράσσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 30-40′. 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα