Οι Φλωρεντίνες. Ένα αμυγδαλένιο γλυκάκι με γαλλική και όχι ιταλική προέλευση. Μια εύκολη συνταγή για τη νηστεία και όχι μόνο!

Υλικά συνταγής:
- 200 γρ. αμύγδαλο φιλέ @iliotropio.drynuts
- 60 γρ. μαργαρίνη
- 60 γρ. μέλι
- 120 γρ. καστανή ζάχαρη
- ξύσμα μισού λεμονιού (προαιρετικά)
- λίγη λιωμένη κουβερτούρα

Μέθοδος παρασκευής:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαργαρίνη, το μέλι και τη ζάχαρη. Λιώνουμε σε μπεν μαρί και αποσύρουμε.
Προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ, ανακατεύουμε και απλώνουμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε το ξύσμα, πιέζουμε καλά με τη σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 20′. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κόβουμε σε τρίγωνα ή τετράγωνα και βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 15-20′ και απολαμβάνουμε!