Δημοφιλείς Συνταγές

Ανοιχτή Μεσογειακή Πίτα Λαχανικών

Πίτα... Μια λέξη που πίσω της κρύβονται πολλές συνταγές και στην χώρα μας τις τιμάμε και με το παραπάνω! Σε πόσους από...

Τραγανές Τυρόπιτες (Τηγανόψωμα της γιαγιάς)

Η γιαγιά Μαρίνα τα είχε ονομάσει «τηγανόψωμα», εγώ τα ζητούσα ως «εκείνες οι τραγανές τυροπιτούλες»... Η συνταγή τους δεν έχει κάτι το...

Τυροπιτάκια Κουρού

«Μαμά, θέλω τα τυροπιτάκια σου», είπε και συνέχισε, «θέλεις να φτιάξουμε;»... Δεν του το αρνήθηκα, γιατί μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί...

Μπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Ένα από τα πιο «μαμαδίστικα» φαγητά που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι είναι το μπριάμ... Στο δικό μου όμως, τα λαχανικά συνάντησαν το...

Είναι γλυκάκι διαχρονικό. Είναι γλυκάκι σταθερή αξία. Είναι γλυκάκι «γιαγιαδίστικο» (και σαν τις γιαγιάδες, δεν έχει!). Όλα αυτά είναι η ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ. Και μάλιστα χωρίς αυγό και χωρίς βούτυρο!
Υ.Γ. Η φίνα μαρμελαδίτσα ροδάκινο είναι από το αγαπημένο @familyjar_gr

Υλικά:

  • 150 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 90 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3 κ. σ. λικέρ (ό,τι έχετε, εγώ έβαλα λικέρ λεμόνι)
  • 450 γρ. φαρίνα
  • μαρμελάδα (ό,τι γεύση θέλετε, εγώ έβαλα ροδάκινο)

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά της βάσης εκτός από την φαρίνα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι. Αφήνουμε το 1/3 της ζύμης στην άκρη και απλώνουμε το υπόλοιπο με το χέρι σε μια ταρτιέρα. Προσθέτουμε την μαρμελάδα και με το 1/3 της ζύμης που κρατήσαμε κάνουμε μπαστουνάκια απ’ άκρη σ’ άκρη οριζόντια και κάθετα ή με κουπάτ δημιουργούμε σχήματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180• C για 30’.

Απ’ έξω τραγανή και μέσα αφράτη!

Tip:

Μπορούμε να την φτιάξουμε και σε περίοδο νηστείας μιας και δεν έχει αυγά, γάλα ή βούτυρο.


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Προηγούμενο άρθροΛικέρ Λεμόνι
Επόμενο άρθροΔροσερή Σαλάτα με Φακές

Αξίζει να δοκιμάσετε

Κοτόπουλο με Πατάτες Baby

Φαγητό διαχρονικό, φαγητό που δεν μας παιδεύει, φαγητό που πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Και με μικρά κόλπα μπορεί να γίνει "λουκούμι"....

Σούπα Γιουβαρλάκια

Το ποσό λατρεύω τις σούπες τώρα που αλλάζει ο καιρός δεν λέγεται!  Νομίζω πως με νιώθετε. Και τι καλύτερο από μια ΣΟΥΠΑ...

Γαλατόπιτα

Η γιαγιά την έφτιαχνε συχνά, γιατί ήταν γρήγορο και εύκολο γλυκό. Εντάξει, όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και επειδή της άρεσε πολύ...

Τραχανότο με Κοτόπουλο και Σπανάκι

Ποιος είπε πως ο τραχανάς γίνεται μόνο σούπα; Στο σπίτι μας τον αγαπάμε πολύ, ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός! Και αυτή...

Μπακλαβάς

Όταν γιορτάζει κάποιος στο σπίτι, φτιάχνω το αγαπημένο του γλυκό για κέρασμα! Αυτή είναι η συμφωνία μας. Ο εορταζων σήμερα είναι ο...

Παρόμοια Άρθρα