Τσουρέκια

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Θυμάμαι την γιαγιά Άννα να ζυμώνει κάθε χρόνο με τόση αγάπη τα ΤΣΟΥΡΈΚΙΑ και να μας “μαλώνει”, γιατί για κάποιον ανεξήγητο λόγο πάντα πειράζαμε την κουβέρτα που τα είχε σκεπασμένα για να φουσκώσουν! Αχ κι όταν ψήνονταν! Μοσχομύριζε το σπίτι μαχλέπι, κακουλέ και αγάπη. Δεν θα σας πω πως είναι η καλύτερη συνταγή, γιατί υπάρχουν πολλές και καλές συνταγές. Ακολουθώ, όμως πιστά αυτήν την συνταγή χρόνια τώρα και με βγάζει ασπροπρόσωπη!

Υλικά συνταγής (για 2 μεγάλα τσουρέκια):

Μέθοδος παρασκευής:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, την μαγιά αφού την τρίψουμε με το χέρι, 1 κ.σ. ζάχαρη (από την ζάχαρη που ζυγίσαμε) και 5 κ.σ. αλεύρι (από αυτό που ζυγίσαμε). Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και αφήνουμε για 20′ σκεπασμένο.

Ταυτόχρονα, σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (δεν θέλουμε να βράσει).

Επιστρέφουμε στον κάδο του μίξερ και βάζουμε όλα τα υλικά. Προσέχουμε το μίγμα βουτύρου- ζάχαρης να είναι χλιαρό. Ανακατεύουμε με τον γάντζο για 15′ περίπου. Αφήνουμε τη ζύμη για 2 ώρες σκεπασμένη με μεμβράνη και κουβέρτα.

Σχηματίζουμε τα τσουρέκια μας και τα αφήνουμε για 30′ ακόμα σκεπασμένα. Τα αλείφουμε πρώτα με ασπράδι και μετά με κρόκο, για να πετύχουμε ένα ωραίο γυάλισμα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε στους 170°C στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35′.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα τυλίγουμε με μεμβράνη για να διατηρηθούν!


Αγοράστε τα υλικά της συνταγής… Με μερικά κλικ θα φτάσουν στο σπίτι σας! Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω eshop πατώντας πάνω στη φωτογραφία.

ΑΒ Βασιλόπουλος

E-fresh.gr

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα