Αβοκάντο, το βουτυρένιο!

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Πρόκειται για δέντρο, γνωστό και με την ονομασία «βουτυρόδεντρο». Και μπορούμε να πούμε πως δικαιωματικά χαρακτηρίζεται έτσι, μιας και η υφή του, αλλά και η γεύση του θυμίζουν βούτυρο! Ανακαλύφθηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής, όπου, σύμφωνα με τις έρευνες, από τα αρχαία χρόνια το καλλιεργούσαν οι ιθαγενείς, μιας και ο καρπός του αποτελούσε συστατικό της διατροφής τους. Στην χώρα μας έφτασε μόλις το 1960! 

Ο καρπός του δέντρου περιέχει περίπου 70% νερό, 25% έλαια 2,5% πρωτεΐνες και 2,5% σάκχαρα. Οι λιπαρές ουσίες του (ω3) βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, η οποία ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους. 

Γι’ αυτό, ας το εντάξουμε στην διατροφή μας! Ταιριάζει σε σαλάτες, σε smoothies, ακόμα και για πρωινό με αυγουλάκια!

Μαρίνα Ζαφείρη

Προηγούμενο άρθροΚλέφτικο
Επόμενο άρθροΜπριάμ με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα