Πασχαλινά Κουλουράκια

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Έφτασε η μέρα που παραδοσιακά πλάθουμε και ψήνουμε τα ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ μας. Το σπίτι μοσχομυρίζει Πάσχα και οι καρδιές αγαλλιάζουν!

Υλικά:

  • 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεσαία αβγά
  • 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 50 γρ. γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • γαρίφαλα για τα μάτια (για το σχήμα κουνελιού)
  • 1 κρόκος αυγού αραιωμένος σε 2 κ.σ. νερό.

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5’ με το φτερό. Συνεχίζουμε με τα αυγά, τον χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα και ρίχνουμε το μισό μίγμα στο μίξερ μαζί με το αλάτι και το γάλα ανακατεύοντας για 2’ ακόμα. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ ζυμώνοντας πια με το χέρι τη ζύμη μας. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε (εμείς πλάσαμε σαλιγκαράκια, στεφανάκια, πλεξούδες και κουνελάκια!). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190•C στον αέρα για 17-18’.

Η συνταγή είναι του λατρεμένου @akispetretzikis με βούτυρο @lurpakgr

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα