Καρμπονάρα “η Αυθεντική”

Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Καλημέρα! Σήμερα είναι η #carbonaraday και γιατί να μην φτιάξουμε μια ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ με το μπέικον να «σπάει» στο δοντάκι και να ευφρανθεί ο ουρανίσκος μας;

Υλικά:

  • 1 πακέτο spaghetti
  • 1 κύβος κότας
  • 250 γρ. μπέικον
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια στον χρόνο που προτείνει η κάθε εταιρεία, ώστε να βγουν al tende βάζοντας στο νερό τον κύβο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το τυράκι μας, τον μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε αφού πρώτα κρατήσουμε 2 κουτάλες από το νερό τους τις οποίες βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρουμε ξανά στη φωτιά το τηγάνι με το μπέικον, ρίχνουμε τα μακαρόνια και αμέσως μετά το μίγμα που έχουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να δέσουν όλα τα υλικά και σερβίρουμε!

Tips:

  1. Προτιμώ μακαρόνια #barilla @barillagr @barilla Νο. 3 ή 5
  2. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και light κρέμα γάλακτος

Καλή εβδομάδα!

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα