Δημοφιλείς Συνταγές

- Advertisement -

Κάθεσαι στον καναπέ το απογευματάκι και σκέφτεσαι ότι έρχεται βραδάκι και όλοι στο σπίτι θα πουν «Τι θα φάμε;»… Όμως, επειδή είναι βράδυ και καλό είναι να τρώμε ελαφρά, σκέφτηκα να φτιάξω αυτή τη ΛΑΔΕΝΙΑ που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Πρόκειται για μια συνταγή που προέρχεται από τα όμορφα νησιά μας και συγκεκριμένα, την Κίμωλο.

Υλικά:

  • 700 γρ αλεύρι σκληρό
  • 2 φλυτζάνια χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2-3 πρέζες ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 τομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
  • θρούμπι ή ρίγανη
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε με το λάδι και τρίβουμε το μίγμα. Ρίχνουμε το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε ώσπου να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας. Αφήνουμε για 1 ώρα σε λαδωμένο σκεπασμένο μπολ να φουσκώσει. Αφού περάσει η ώρα, στο λαδωμένο ταψί του φούρνου ανοίγουμε με τα χέρια μας τη ζύμη και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο βάζοντας τα κρεμμύδια, τις τομάτες, το θρουμπι και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και ψήνουμε στους 200•C στις αντιστάσεις για 45’.

Λαδένια, η ελληνική πίτσα!!

Προηγούμενο άρθροΣαρδέλες Παντρεμένες
Επόμενο άρθροΚριτσίνια Καρότου

Αξίζει να δοκιμάσετε

Παρόμοια Άρθρα